Изпрати стари снимки от Видин и областта

Шестнайсет административни дела ще се гледат във Видин тази седмица

Новини - Регионални новини

Шестнайсет административни дела ще се гледат във Видин тази седмица
От 10.00 часа в открито съдебно заседание повторно ще бъде разгледано делото против Решение на ОИК – Белоградчик, с което са обявени резултатите от проведените на 23.10.2011 г. местни избори за общински съветници в община Белоградчик, съобщиха от Административен съд – Видин.
Делото е образувано по жалба на Ирена Венкова Иванова – кандидат за общински съветник от ПП „РЗС” и Радослав Любенов Живков – в качеството си на кандидат за общински съветник за гр. Белоградчик.
За периода от 9 до 13 януари 2012 г. в Административен съд – Видин са насрочени за разглеждане още петнадесет административни дела, съобщиха от институцията.
Жалба от „Строй инвест 2002” ЕООД – гр. София против заместник изпълнителен директор на ДФ „Земеделие” - София, във връзка с Акт за установяване на публично държавно вземане за подаденото общо заявление за единно плащане на площ за кампания 2009 г.
Жалба от Феърплей Аграрен фонд – София против Заповед на кмета на община Макреш, с която се изземват имоти, находящи се в землището на с. Цар Шишманово, обл. Видин, с обща площ от около 33 дка, ползващи се без правно основание и се предоставят на Вачко Иванов Вълков от с. Цар Шишманово – собственик на имотите, с правно основание Закон за собствеността и ползване на земеделските земи /ЗСПЗЗ/.
Искова молба от Николай П. Методиев, Явор П. Костов, Ангел Ф. Баудич, Пламен П. Младенов, Съюз на църквите на адвентистите от седмия ден – гр. София против Общински съвет – Видин, Кмета на община Видин, община Видин, за изплащане на обезщетение на ищците в размер на 30 000 лв. за нанесени вреди, чрез извършена дискриминация с атакуваната разпоредба в Наредба № 1 за опазване и поддържане на обществения ред в община Видин, приета от Общински съвет Видин, с правно основание Закона за отговорността на държавата и общините за вреди /ЗОДОВ/.
Жалба от Ирина В. Петкова срещу заместник изпълнителния директор на ДФ Земеделие – София, във връзка с издаден Акт за установяване на публично държавно вземане, представляващо недължимо платена сума за единно плащане на площ за 2009 г., в размер на около 7 000 лева.
Искова молба от „Полифарма – Цецка Пекова” ЕТ срещу Директора на НЗОК – София за сумата от 7 384 лв, представляваща обезщетение за имуществени вреди/пропуснати ползи от незаконен административен акт на Директора на НЗОК - Указания за работа с лекарствен списък, в сила от 1.02.2008 г.
Жалба от „Елексир” ЕООД – гр. София против Заповед на Директора на Областна дирекция по безопасност на храните – гр. Видин за спиране от експлоатацията на кафе-сладкарница „Елексир”, намираща се в гр. Видин .
Жалба от Севдалин Богданов Младенов против изпълнителния директор на ДФ „Земеделие” - София, във връзка с уведомително писмо, с което е отказано финансово подпомагане по схемата за единно плащане на площ и по схемите за национални доплащания на площ и е наложена санкция за бъдещ период в размер на 68 652 лв. по двете схеми.
Жалба от Павел Младенов Павлов и Венета Николова Павлова против Заповед на Главен архитект на община Видин, във връзка с отказ за издаване на удостоверение за търпимост на строеж „масивна ограда” изградена в урегулиран поземлен имот ХІ – 1784 по плана на гр. Видин.
Жалба от Калин И. Генов срещу Решение на Началник отдел „Местни данъци и такси” при община Видин, с което е направен отказ за отмяна на плащане на дължим данък на моторно превозно средство.
Жалба от „Златия Агро” ЕООД за отмяна на Заповед на кмета на община Видин, с която се изземват земеделски имоти в землището на с. Каленик, собственост на община Видин, които се ползват без правно основание от жалбоподателя.
Иск за обезщетение от Ивайло Иванчев Тодоров против Община Видин на стойност 22 240 лв. за причинени вреди и пропуснати ползи след отказ на община Видин да изпълни ангажименти по изграждане на инфраскруктурата на притежаваните от ищеца помещения, с цел получаване на Разрешение за ползване по ЗУТ и отдаването им под наем, с правно основание Закон за отговорността на държавата и общините за вреди /ЗОДОВ/.
Жалба от Филчо Маринов Ницов против изпълнителния директор на ДФ „Земеделие”, във връзка с Акт за установяване на публично държавно вземане, с което е наложено възстановяване на сума в размер на 4891 лв. в полза на ДФ „Земеделие” като недължимо изплатена, тъй като е била изплатена за недопустими за подпомагане площи.
Жалба от Ваньо Борисов Маринов против Заповед на Директора на Дирекция „Социално подпомагане” - гр. Брегово, с която е прекратена социалната помощ на жалбоподателя.
Жалба от ЕТ „Ива – Мария” – Виолета Петкова против Решение на Директора на РУ „СО” - Видин, с което жалбата на Виолета Петкова е била оставена без разглеждане.
Жалба от Наташа Костадинова Арабаджиева, във връзка с Мълчалив отказ на кмета на община Ново село за извършване на административна услуга – заверка на молба.
През седмицата ще се гледат и 13 административно-наказателни дела, съобщават от съда във Видин.
Радио "Фокус" - Видин

Добави във

Submit to Delicious Submit to Digg Submit to Facebook Submit to Google Bookmarks Submit to Stumbleupon Submit to Technorati Submit to Twitter Submit to LinkedIn
Pin it

Пак смениха директорите на ОД

News image

Новият министър на МВР смени директорите на 5  областни дирекции на МВР в страната, сред които Видин и Монтана. Досегашн... виж още

Comments

Във филиалите на ЦСМП-Видин ра

News image

Видинска област е един от регионите, в който има най-добро покритие с филиали на Спешна медицинска помощ. Това каза за Р... виж още

Comments

Д-р Марияна Чавдарова: Темпера

News image

При употреба на климатици за охлаждане в горещините, разликата в температурата вътре и навън не трябва да е повече от ... виж още

Comments

Главните пътища и улиците в об

News image

Главните пътища и улиците в община Ружинци са проходими при зимни условия това каза за Радио “Фокус”- Видин кметът на о... виж още

Comments

Започна снабдяването с дърва з

News image

// Започна снабдяването с дърва за огрев, каза за Радио “Фокус”- Видин кметският наместник на село Салаш... виж още

CommentsРадио Гама
Pin it

Дарение

Подкрепа за сайта
Paypal

Исторически календар

Знаете ли, че ....

Емайл за Новини

Име:
Email:

Коментари

Казанлък :: Студентски град :: Варна Online :: kazanlak.com :: резерват северозапад :: снимки и картинки ::targovishte.com :: Обувки Мегияс :: Психолог онлайн :: Take.bg :: Новини Бургас :: Спортни новини от Плевен
Vidin-online.com благодари на :
Краси Каменов, Тодор Цеков, Десислава Димитрова, Радио Фокус, Радио Гама, Ина Тонина, Вестник НИЕ, Вестник Видин